Van plan om eens een stedentrip te gaan maken en je hebt nog geen idee waarheen? Dan zijn er een aantal bestemmingen die minder voor de hand ligt maar de moeite waar is om eens heen te gaan. Twee van deze bestemmingen zijn Valencia en het Turkse Istanbul

Stedentrip naar Istanbul
Wanneer je in Istanbul bent proef je de oosterse sfeer. Als je eenmaal in deze stad bent zijn er verschillende opties om te bezichtigen. Deze stad is namelijk rijk aan bezienswaardigheden met historie.

Zo zou je eens een kijkje kunnen nemen in de Blauwe moskee of een bezoek aan het unieke Aya Sophia.

Wat bijzonder aan Istanbul is dat deze stad eigenlijk in tweeën is gedeeld. De ene helft van de stad ligt in Europa, en de andere stad in behoord bij Azië.

Cultuur in Istanbul

Istanbul stad is opgedeeld in veel verschillende soorten wijken die allemaal erg van elkaar verschillen. Zo kent elke wijk zijn eigen karakter en sfeer. De meest bekende wijk van Istanbul is Saltanahmet, in deze wijk kun je het oude centrum van Istanbul vinden. In dit oude deel van de stad zijn talloze verschillende bezienswaardigheden te bezoeken.

Shoppen in Istanbul

Voor mensen die er voorkiezen om eens Istanbul te bezoeken raden we aan om dan minimaal drie dagen te boeken. Zelfs met drie dagen zul je merken dat je weinig tijd hebt, en het niet mogelijk is om alles te bezoeken. Er is immers zoveel te zien in deze stad.

Iets wat je echt moet bezoeken is de Grand Bazaar. Bij deze Bazaar kun je voordelig leuke cadeaus voor mee naar huis kopen tegen scherpe prijzen. Naast vele winkels vind je in deze Bazaar ook talloze winkels die eten verkopen. Op deze manier kom je echt goed in aanraking wat er allemaal gegeten wordt in Istanbul, Turkije.

.

Valencia: Minder bekend als Barcelona maar minstens zo leuk

Wanneer je het niet aanspreekt om naar de stad Istanbul te gaan, hebben we nog een andere tip voor je en dat is Valencia. Wanneer je aan Spanje denkt dan denk je eerder aan Barcelona, maar Valencia is echt de moeite waard om eens te bezichtigen.
Het is natuurlijk ook mogelijk om Barcelona en Valencia te bezichtigen, want Barcelona ligt ongeveer op 2 uur reizen met de trein van Valencia.

Wat bijzonder aan Valencia is dat je in deze stad veel historie kunt vinden en waar je heerlijk Spaans kunt eten. Uit Valencia komt oorspronkelijk de Paella vandaan.
Wil je meer dan alleen de stad bekijken, dan heb je bij Valencia ook de mogelijkheid om even lekker bij te komen op het strand.

Wat de meeste Nederlands wel aanspreekt is om een stad te verkennen per fiets, en in dit is prima mogelijk in Valencia. Zo zijn in deze stad ook verschillende Fiets tours te boeken onder begeleiding van Nederlandse gidsen.

Door Marcel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *