Vliegtickets

Wanneer je besluit om op vakantie gaat moet je een keuze gaan maken ga ik met de auto, openbaar vervoer of met het vliegtuig. Kies je er voor om het vliegtuig te gaan dan begint de zoektocht naar het juiste vliegticket. Voor sommige mensen kan dit een enorme opgave zijn, en dan kiezen ze er voor om maar bij hun vaste luchtvaartmaatschappij te boeken. Echter, met een paar handige tips die we hieronder vermelden zul je je zien dat het een stuk eenvoudiger is om de juiste vliegticket te boeken en waardoor je in veel gevallen enorm veel geld kunt besparen.

1. Vergelijk verschillende websites
Wanneer je op zoek gaat naar een vliegticket dan doe je er goed aan om verschillende websites te bezoeken en niet te focussen op één website. Bij elke website die vliegtickets aanbied kun je verschillende acties of kortingen op vliegtickets vinden. Zo kan het zijn dat die ene vliegticket die je op het oog hebt nog net wat goedkoper is bij de concurrent, dit kan komen doordat deze partij zijn vliegtickets inkoopt via een ander kanaal.
Daarnaast kan het ook zijn dat er verschil zit tussen de extra opties of de voorwaarden van het vliegticket tussen de verschillende bedrijven.
Je kunt ook altijd eens kijken op een buitenlandse website waar je kunt vergelijken. Of de vlucht die je op ogen hebt daar wat goedkoper is. Echter, in de meeste gevallen zullen vluchten vanuit Nederland in de meeste gevallen het voordeligst zijn bij Nederlandse zoekmachines.

Verschillende zoekmachines

 • Vliegtickets.nl
 • Vluchtboeken.nl
 • Wtc.nl
 • Tix.nl
 • Vliegwinkel.nl
 • 2. Laat niet zien we je bent.
  In het verleden gingen er veel verhalen rond dat wanneer je eenmaal naar een vliegticket hebt gekeken die prijs van het vliegtickets bij een volgend bezoek duurder is. En dit klopt ook dit gebeurde in het verleden, maar is al een geruime tijd verboden om deze technieken te gebruiken door websites en luchtvaartmaatschappijen.
  Echter, steeds meer luchtvaartmaatschappijen en zoekmachines bieden een app aan. Dit geeft als groot voordeel voor de bedrijven dat ze al kunnen voorspellen waarheen je wilt en op deze manier eventueel de prijs kunnen aanpassen.
  Daarom als belangrijke tip zorg dat je altijd anoniem opzoek gaat naar vliegtickets.

  3. Ben je Flexibel met je vertrekdata
  Wanneer je in de positie bent dat het niet heel veel uitmaakt welke dag of op tijdstip je wilt gaan vliegen dan heb je een enorm voordeel. Luchtvaartmaatschappijen berekenen hoe ze maximale winst kunnen maken, dit houd in dat de vliegtickets op drukke dagen of op een populair tijdstip een stuk duurder zullen zijn. Ben je daarom in positie om op een minder gunstige tijd of dag te vertrekken dan kun je een stuk voordeliger vliegen. Kijk daarom altijd even wat de prijs van een vliegticket doet over verschillende dagen.

  4. Boek ruim van te voeren.
  Uit veel onderzoeken komt naar voren dat de meest gunstige dag om te vertrekken dinsdagmiddag is. En dit klopt in de meeste gevallen, een vliegticket zal ruim van te voren vaak een stuk goedkoper zijn, naarmate het toestel steeds voller is geboekt zullen de prijzen stijgen. Echter, wanneer je echt vlak voor vertrek een vliegtickets boekt en de vlucht nog lang niet is volgeboekt kan het gebeuren dat je echt zeer voordelig kunt vliegen.
  Is hoe eerder je boekt het voordeligst is dan natuurlijk de vraag, en het antwoordt hierop is nee. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat je niet meer dan een half jaar van te voren je vliegticket moet boeken. De reden hiervoor is omdat de uiteindelijke prijzen nog niet vaststaan of moeten de vluchten nog ingepland moet worden.